Általános tudnivalók

Mielőtt ajánlásra vagy véletlenszerűen kiválasztaná az oktatási intézményt, kérjük, vegye figyelembe az alábbiakat:

Iskola kiválasztásának szempontjai

A város kiválasztása:

 • a klíma
 • munkalehetőség
 • a tömegközlekedés kiépítettsége
 • sportolási lehetőség
 • szórakozási lehetőség
 • megélhetési és utazási költségek

A kurzus kiválasztása:

 • a tanfolyam ára,
 • elhelyezkedés (a szálláshoz képest hol van a városban)
 • iskola elismertsége, ill. az oktatás színvonala,
 • iskola felszereltsége,
 • a tanfolyam időbeosztása,
 • kiegészítő szolgáltatások: pl. fakultatív kirándulások, diákprogramok, munkaközvetítés, szállásközvetítés, adminisztráció segítség (számlanyitás, adószám-kérés, vízumhosszabbítás stb.)

Nyelvtanfolyamok

Ausztrália minden nagyvárosában tudunk színvonalas nyelviskolákat ajánlani tanulóinknak.

Az iskolák jól felszerelt modern épületekben, jellemzően a nagyvárosok központjában helyezkednek el.

Minden nyelviskola rendelkezik internet-teremmel, ahol a tanulóknak lehetőségük van a szünetekben, ill. tanítás után az internet térítésmentes használatára.

Általános angol nyelvoktatás (General English)

A kezdőtől a középfokú szintig ajánljuk. Folyamatosan, hetente indulnak egész évben, heti 25 órás intenzitással, de érdemes a tényleges tanítási blokkok (4 hetes modulok) elején megkezdeni a tanulmányokat.

A tanfolyam időtartamát a hallgató határozza meg (a tanfolyam díját előre, a meghatározott időszakra kell befizetni), de érdemes figyelembe venni azt az előírást, hogy tanulóvízumot a befizetett tanfolyam idejére plussz egy hónapra adnak, valamint azt a tényt, hogy tanulás melletti munkavállalás esetén több mint 6 hónapos tartózkodásnál jelentősen kedvezőbb adózási szabályok érvényesek, mint rövidebb időszakra.

Nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamok

A legtöbb nyelviskolában indul IELTS, valamint Cambridge (FCE, CAE és CPE) nyelvvizsga-előkészítő tanfolyam. A kezdési időpontokról érdeklődjön irodánkban, mert ezek a zömében 12 hetes kurzusok jellemzően évente három alkalommal indulnak. A tanfolyamok végén nyelvvizsgát lehet tenni, amelynek díját a tanfolyam nem tartalmazza. A nyelvtanfolyam megkezdésének feltétele a megfelelő szintű angolnyelv-tudás, amit az adott iskola szintfelmérő teszt megírásához köt. Ezt már akár Magyarországon, intézményünkben is meg lehet írni.

A nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamok általában naponta 8.30-tól 15.30-ig tartanak minden hétköznap.

Szaktanfolyamok (VET – Vocational Education and Training)

http://www.thegoodguides.com.au/…

Ez a típusú tanfolyam privát oktatási intézmények által nyújtott, legalább középfokú nyelvvizsgával rendelkező diákok részére szervezett, első diplomás, felsőfokú 1-2 éves képzés. Jellemzően csak külföldi diákok vesznek részt a képzéseken. A tanfolyamok időbeosztása sok esetben rugalmas, vannak intézmények, ahol esti, illetve délutáni képzések is választhatóak. Valamennyi szakmai kurzus az ausztrál állam által elismert felsőfokú szakirányú végzettséget ad a tanfolyam sikeres befejezésével. Az intézmény jogosult saját bizonyítványt és felsőfokú képesítésről szóló oklevelet kiadni. (Diploma in …). Ahhoz, hogy valaki egyetemi fokozatot szerezzen, 3 éves képzésben kell részesülnie, ez esetben kaphatja meg a Bachelor fokozatot. A szaktanfolyamokat a legtöbb egyetem beszámítja a tanulmányi időbe. Jellemző területek: Business Management, Marketing, International Trade, Accounting, Hotel Management, Commercial Cookery, Children Services és Travel and Tourism.

TAFE (Technical and Further Education)

Hasonlóan a VET tanfolyamokhoz, elsődiplomás képzést nyújtanak. A TAFE kurzusokat kínáló iskolák állami intézmények, amelyek magas színvonalú képzést nyújtatnak számos szakmai területen. Az intézmények hallgatói 80-90%-ban ausztrál diákok. A képzőintézetek az elméleti oktatás mellett nagy hangsúlyt helyeznek a gyakorlati képzésre is. A kurzusok időtartama fél évtől 2-2,5 évig tart. A jelentkezéshez érettségi és középfokú angol nyelvvizsga szükséges.http://www.transworldeducation.com/articles/tafe.htm

Egyetemi képzések

Oktatási Központunk munkatársai segítségével közel 40 ausztrál egyetem kínálatából választhatják ki az érdeklődők a számukra legmegfelelőbb kurzust. A legtöbb egyetemi képzésre bármelyik szemeszterben be lehet iratkozni. Ausztráliában az első félév február végén kezdődik és június végéig tart, a vizsgaidőszakkal együtt. A második szemeszter július végén kezdődik és november végén vagy december elején ér véget.

A magyar érettségit elfogadják. Nem kell felvételizni, de az egyetemi tanulmányokhoz szükséges szintű nyelvtudást bizonyítani kell (IELTS vizsgával). Ami a tandíjakat illeti, általánosan elmondható, hogy az ausztrál egyetemek tandíjai kedvezőbbek, mint a hasonló képzést kínáló amerikai vagy angol felsőoktatási intézményeké, ugyanakkor hasonlóan magas színvonalú oktatást nyújtanak.

Középiskolai Tanév

Ausztrália számos nagyvárosába szervez központunk középiskolai kurzusokat, ahol megfelelő angol nyelvi képzettséggel a 16-18 év közötti diákok mélyíthetik nyelvtudásukat és a hagyományos középiskolai tárgyak tanulását is tovább folytathatják.

A kurzusok időtartama jellemzően 1 év.

Középiskolai előkészítő

Ausztrália valamennyi nagyvárosában szerveznek partneriskoláink középiskolai előkészítő programokat. A kurzusok heti rendszerességgel indulnak kezdőtől haladó szintig, szintfelmérővel az első napon. A programok hosszúsága 4 héttől akár 1 évig is tarthat.

A képzés elsősorban a diákok angol nyelvi jártasságának fejlesztését célozza. A tanfolyamok ezért egyaránt tartalmazzák a beszéd, olvasási, szövegértési és íráskészségek fejlesztését. Ezen túl, általános tárgyak oktatása is folyik, mint például matematika, természettudományok, földrajz, irodalom, történelem, kultúra. A napi oktatást követően a hallgatók használhatják az iskolák számítógépes laboratóriumát és könyvtárát. A tanítás színvonalát tapasztalt, képzett tanárok biztosítják, a diákok fejlődését pedig rendszeres tesztekkel követik nyomon.

Elhelyezés fogadó családoknál, egyágyas szobákban, félpanzió biztosítása mellett történik.

A program célja

 • a diákok nyelvi készségeinek fejlesztése a középiskolai tanulmányokhoz
 • a középiskolában szükséges írásbeli készségek elsajátítása
 • egyéni tanulási készségek kifejlesztésében nyújtott segítség
 • a diákok tudatosságának növelése az ausztrál kultúra és társadalom vonatkozásában

Korhatár: 15-18 éves kor

Jelentkezési feltétel

 • minimális angol nyelvtudás
 • megfelelő iskolai eredmények (angolra fordított és hitelesített iskolai bizonyítvány)

Partnerintézeteink igény szerint örömmel nyújtanak segítséget megfelelő középiskola kiválasztásában a tanulmányok folytatására.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

}

NYITVATARTÁS

hétfő-szerda: 8.30-16.30
csütörtök: 8.30-18.00
péntek: 8.30-15.30

TELEFON

telefon: (+36 1) 323-0760
mobil: (+36 70) 940-6874

IRODA

1125 Budapest,
Szilágyi E. fasor 10.
info@oxford.hu/ausztralia
ÍRJON ÜZENETET! MINDEN LEVÉLRE VÁLASZOLUNK.