Szállás

Mielőtt véglegesen eldöntenénk, hogy a rendelkezésünkre álló szállások közül melyiket válasszuk, ne felejtsük el, hogy ezek csak átmeneti lehetőségek, ráadásul időnk nagy részét több mint valószínű, hogy házon kívül fogjuk tölteni.

A következő szempontok segíthetnek a döntésben

  • önellátás vagy félpanzió
  • távolság az iskolától, belvárostól
  • megközelíthetőség
  • alkalmazkodó képesség
  • nyitottság

Az alábbiakban részletezett szállástípusok közül lehet választani, természetesen városoktól és iskoláktól függően. Természetesen mindegyik különböző jellegű, de bízunk benne, hogy minden tanulónknak sikerül megtalálnia a számára leginkább kedvezőbbet. Általában az első négy hétre foglalunk szállást, mert ennyi idő elég ahhoz, hogy megfelelő helyismeret, kapcsolatrendszer alakuljon ki és kedvezőbbet, jobbat, olcsóbbat, „tengerpartibbat „… stb.-t találjunk. Természetesen ennél hosszabb időre is lehet kérni a foglalást és kint létünk alatt ezek meg is hosszabbíthatóak.

Családi elhelyezés

Diákjaink legtöbbje előnyben részesíti a családi elhelyezést, ahol részükre hétfőtől péntekig reggelit, vacsorát, hétvégenként teljes ellátást biztosítanak. Ezen típusú szállások általában kertvárosi lakónegyedekben, a belváros zajától távolabb, az iskoláktól tömegközlekedéssel átlagosan 30-40 percnyi távolságra találhatóak. A családok már több éve fogadnak diákokat, így könnyen meg tudják válaszolni a kezdetekben felmerülő kérdéseket. Jellemző továbbá, hogy nem csak egy diákjuk van a családoknak, hanem akár kettő-három is, így már a megérkezés pillanatától akadnak sorstársaink.

Kollégiumi elhelyezés

Néhány iskola rendelkezik saját kollégiummal, ahol a diákok egy-kettő és háromágyas, teraszos, vagy terasznélküli kollégiumi szobák közül választhatnak. A kollégiumok az iskolától karnyújtásnyira vannak, így kényelem szempontjából talán ez a szállás típus a legoptimálisabb. Itt mindenki önellátó, előre befizetett menzajellegű étkezések nincsenek, azonban a büféből, a közeli boltokból nagyon egyszerűen megoldható a bevásárlás, a szobákban kialakított konyhácskákban pedig, minden feltétel adott egy jó rántotta, vagy lecsó elkészítéséhez. A legtöbb iskolának vannak külön konyhái is, ahol az újramelegítés, vagy egy gyors főzőcske a szünetekben nem jelent gondot.

A kollégiumok vezetői a diákok minden igényét számításba vették, számítógéptermekben, könyvtárban, konditeremben nincs hiány, ráadásul használatuk ingyenes és korlátlan.

Apartman szállás

Perth-ben és Brisbane-ben albérlet jellegű apartman bérlésére is van mód, egy-, illetve kétágyas elhelyezéssel. A kétágyas elhelyezés minden esetben olcsóbb, de ha egyedül utazunk, és spórolásképen hajlandóak vagyunk osztozkodni, akkor ne lepődjünk meg, ha egy vietnámi, brazil vagy thai lakótársat kapunk.

 

Diák-ház

A Sydney-ben lévő partnerirodánk tulajdonában 14 diákház van, a metro- csomópontok közelében 40-45 percnyire az iskoláktól, ami Sydney méreteit tekintve igen jónak minősül. A házakban általában 8-10 igen egyszerűen berendezett kétszemélyes szoba van. Ehhez tartozik még 3-4 fürdőszoba, egy társalgó, egy konyha és, ha szerencsénk van, még kert is. Jellegét tekintve leginkább egy mini kollégiumhoz lehet hasonlítani, ahol a diákok állandóan váltják egymást. Nagy előnye, hogy első kézből lehet értesülni a buli-és munkalehetőségekről, illetve valakinek mindig van egy ismerőse, aki tud nekünk segíteni, ha bármi probléma van.

Alternatív lehetőségek: Backpackers*

www.hostelword.com
www.hostels.com/en/index.html
www.backpackers.com

*Ezen típusú szállások intézése sajnos nem áll módunkban

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

}

NYITVATARTÁS

hétfő-szerda: 8.30-16.30
csütörtök: 8.30-18.00
péntek: 8.30-15.30

TELEFON

telefon: (+36 1) 323-0760
mobil: (+36 70) 940-6874

IRODA

1125 Budapest,
Szilágyi E. fasor 10.
info@oxford.hu/ausztralia
ÍRJON ÜZENETET! MINDEN LEVÉLRE VÁLASZOLUNK.