Életmód

Az ausztrálok (ozzik – ahogy magukat hívják) életstílusában különös módon keveredik az északi, angolszász megbízhatóság és megfontoltság, valamint a déli, barátságos, ellazultabb hozzáállás. Híresek a sokak által ismert ‘laid-back’ (‘laza, nyugodt’) mentalitásukról. 

A napsütéssel teli napok és az egészséges, stressz-mentes élet nagyon pozitívan hat a sietős, kicsit szigorúbb hozzáállású európaiakra is! 

Az ausztrál életmód elengedhetetlen eleme a rendszeres testmozgás. A délutáni futás szinte „népbetegség”, s a különböző, számunkra különleges sportok (szörfözés, búvárkodás, vitorlázás…stb.) pedig mindenki számára elérhetőek. Az ausztrál életszemléletet bizonyítja továbbá az a tény, hogy köztük van a legkevesebb dohányos! 

Az egészséges életmódjukból elengedhetetlenek a különböző friss halakból, tengergyümölcseiből készült ételek is, amelyeket az igazán hangulatos “fish-market”-eken helyben is elfogyaszthatunk.

Tekintettel arra, hogy minden nemzet konyhája képviselteti magát az éttermek, gyorsbüfék végeláthatatlan rengetegében, nincs is igazán tipikus ausztrál étel. Természetesen azért van amivel büszkélkedhetnek: annak aki ott jár, mindenképp meg kell kóstolnia a fenséges cheese-cake-et és mud-caket!

Az evésnél maradva, természetesen meg kell említenünk a tipikus ausztrál barbeque helyeket is. Ezeket megtalálhatjuk a tengerpartok, kiránduló helyek, parkok területén, és ingyenesen igénybe vehetjük ezeket.

Étvágyunkat fokozandó, a friss sülteket leöblíthetjük Ausztrália híres boraival (Shiraz, Chardonnay…)

Hagyományaikat vizsgálva az angolszász kultúra hatását érezhetjük. A karácsonyi ajándékokat tehát a télapó hozza karácsony napjának reggelén, s a szentestét pedig általában különböző pubokban, szórakozóhelyeken a barátaikkal töltik az emberek. A legtöbb ünnep csúcspontja azonban végül mindig a már említett közös barbeque-zás!

 

Az ausztrál életstílust nagyon könnyű megszokni és megszeretni, ami cseppet sem meglepő. Ki ne szeretne napsütésben, tengerpart közelében, nyugodt légkörben élni?

 

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

}

NYITVATARTÁS

hétfő-szerda: 8.30-16.30
csütörtök: 8.30-18.00
péntek: 8.30-15.30

TELEFON

telefon: (+36 1) 323-0760
mobil: (+36 70) 940-6874

IRODA

1125 Budapest,
Szilágyi E. fasor 10.
info@oxford.hu/ausztralia
ÍRJON ÜZENETET! MINDEN LEVÉLRE VÁLASZOLUNK.