Adelaide

A több mint 1 millió lakosú Adelaide Dél-Ausztrália központja. A mediterrán éghajlat miatt a nyár itt meleg és száraz, a tél hűvös és esős. Az átlagos hőmérséklet nyáron 25-35 fok, télen 10-15 fok között mozog. Olvass tovább!

Brisbane

Brisbane az ország harmadik legnagyobb városa, Queensland állam fővárosa. Régebben nem tartották másnak, mint egy nagyra nőtt vidéki városnak, de az elmúlt években hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Olvasson tovább!

Cairns

Cairns, a “Messzi Észak” turista centruma Queensland államban található, Ausztrália észak-keleti sarkában. Régebben csak egy alvó, csendes kis trópusi városka volt, ma már az ország egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb turistacélpontja, igazi gyöngyszem. Olvasson tovább

Melbourne

Melbourne Victoria állam fővárosa, Ausztrália és Óceánia második legnagyobb városa. Az Economist hetilap Economist Intelligence Unit 2017-es rangsora szerint a világ legélhetőbb városa immár hét éve. További információkért kattintson ide!

Perth

A város Nyugat-Ausztrália legnépesebb városa körülbelül kétmillió lakossal, s a Swan-folyó (mely neve az itt őshonos fekete hattyúkról lett elnevezve) partján terül el. Ez a világ egyik legélhetőbb városa, s Perth ad otthont a világ egyik legnagyobb városi parkjának, a Kings Park-nak. A város kissé dombos, de zömmel sík vidéken terül el. Perth a világ egyik legelszigeteltebb városa: 2130 km-re fekszik a legközelebbi nagyárostól, Adelaide-től. További információkért kattintson ide!

Sydney

Nemcsak a turisták, hanem az ausztrálok is imádják Sydneyt, mely talán a legismertebb ausztrál város. Ez köszönhető a város hófehér homokos strandjainak, különleges nevezetességekkel teli belvárosának és az itt megrendezett programok miatt.

Sokan azt gondolják, hogy ez Ausztrália fővárosa, hiszen ez a legnagyobb és leggyorsabban fejlődő város a kontinensen. Ám ez nem igaz, hiszen a főváros Canberra, azonban azt elmondhatjuk, hogy Sydney az Ausztrál „gazdasági főváros”. További információkért kattintson ide!

Nagyobb városok

Angol nyelvtanfolyamok Ausztrália nagyobb városaiban. Ausztrália a területe alapján a világ hatodik legnagyobb országa.
Az itt élők száma a 2018-as adatok alapján 24,99 millió fő. Canberra Ausztrália fővárosa, ami azért meglepő, mert a kisebb méretű városok egyike. E város lakossága elővárosokkal együtt 273 ezer fő. Ausztrália egyik legismertebb városa a keleti részen található Sydney, mely a Tasman-tenger partján található.

Közel 3,5 milliós lakossága van az elővárosokat is beleértve.
Ausztrália fővárosa volt 1901-1927 között Melbourne, mely Victoria állam székhelye, a maga nagyjából 3 milliós lakosságával.
További nagyobb városok: a Csendes-óceán partján fekvő, ausztrál kikötőváros Brisbane, már kevesebb lakót tudhat magáénak, hiszen az itt élők száma mindössze 1,1 millió fő.
Szintén ismert kikötőváros továbbá Perth, mely az Indiai-óceán partján terül el. Lakóinak száma kicsivel több, mint 1 millió.
Adelaide is szerepel Ausztrália nagyvárosai között, hiszen a népesség 1 millió körül mozog, s ez Dél-Ausztrália állam fővárosa.
A nagyobb városok Ausztráliában várják az angolul tanulni vágyókat.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

}

NYITVATARTÁS

hétfő-szerda: 8.30-16.30 csütörtök: 8.30-18.00 péntek: 8.30-15.30

TELEFON

telefon: (+36 1) 323-0760
mobil: (+36 70) 940-6874

IRODA

1125 Budapest, Szilágyi E. fasor 10. info@oxford.hu/ausztralia
ÍRJON ÜZENETET! MINDEN LEVÉLRE VÁLASZOLUNK.