Clayesmore College

Középiskolai tanév Angliában >>
középiskolai tanév AngliábanA több mint 100 éves koedukált Clayesmore College gyönyörű tájon, 60 hektár területű, tavas parkban fekszik D-Angliában, Londontól 2 órányira. Az iskolába 7-18 év közötti gyermekek járnak főleg Nagy – Britanniából, 5%-uk érkezik a világ más országaiból. A diákok száma 2000 óta a másfélszeresére növekedett, de a Clayesmore továbbra is családias, meghitt környezetet biztosít számukra. Az iskola célja, hogy a diákok a lehető legtöbbet hozzák ki magunkból mind tanulmányaik, mind a bennük rejlő más irányú tehetségüket illetően.

Az iskola legfontosabb jellemzői:

  • Barátságos, összetartó, motiváló, biztonságos tanulókörnyezet
  • Magas színvonalú oktatás
  • Az egyéni ambíciók teljes mértékű támogatása

A Clayesmore iskola a londoni Heathrow reptértől 2 órányira található Dél-Angliában, csendes, gyönyörű vidéki tájon, mely tökéletes helyszín a nyugodt és biztonságos tanuláshoz. Az iskola koedukált bentlakásos iskolaként működik. A világ összes tájáról érkező külföldi tanulók nagyszerűen be tudnak illeszkedni a brit diákok közé, izgalmas nemzetközi összetételt biztosítva. Az iskola nyelvi támogatást is ad a nem angol anyanyelvű diákoknak, hogy ők is minél hatékonyabban tudják folytatni a tanulmányaikat.

Bár az iskola koedukált, de a 13 – 18 éves korosztályba tartozó lányokat és a fiúkat természetesen öt különálló házban szállásolják el, házanként 40-50 diák lakik egy- vagy kétágyas szobákban. Minden háznak van saját felügyelő személyzete, akikhez bármikor lehet fordulni probléma esetén. Az iskola nagy középiskola Angliábangondot fordít a gyerekek étkeztetésére, figyelembe véve az egészséges táplálkozás fontosságát, illetve a gyermekek egyéni igényeit, adott esetben diétás étkezését. A napi három főétkezésnél mindig kínálnak meleg ételt, délben számos salátaköret, este pedig friss gyümölcsök közül is lehet választani. Természetesen a délutáni tea sem maradhat el…

Az iskola gondoskodik a diákok tanórán kívüli elfoglaltságairól is. Szervezett kirándulások, sportprogramok, kézműves és kulturális, zenei elfoglaltságok (mozi-, színházlátogatás) várják a diákokat nap, mint nap. Az iskola rendelkezik egy fedett sportcsarnokkal, melyben található 25 m-es úszómedence, röplabda- és kosárlabdapálya, konditerem, krikett és squash pályák, nyáron a szabad téren pedig számos teniszpálya, teljes méretű gyeplabdapálya és kosárlabda pálya áll rendelkezésre. Az iskolának sikeres lovascsapata is van, ezen kívül van lehetőség vitorlázásra, labdarúgásra, atletizálásra is.

További létesítmények az iskola területén:

Orvosi rendelő

A nap 24 órájában teljesen felszerelt orvosi rendelő áll rendelkezésre ápolónőkkel, az iskolaorvosok egyike pedig minden nap látogatást tesz az iskolában a tanulók egészségi állapotának követése céljából. Amennyiben bármelyik szülő előzetesen aggódik gyermeke egészségéért, az orvosok készen állnak egyeztetésre a diák későbbi tartózkodása alatti teljes támogatás és segítségnyújtás céljából.

Bolt

A hétközben az iskola területén nyitva tartó bolt egyenruhákat és sportfelszerelést árusít a diákoknak.

Példa egy bentlakó diák átlagos hétköznapjára:

7.45 – 8.10 reggeli
8.15 jelenléti ív kitöltése
8.30 – 11.05 órák
11.05 – 11.30 tízórai szünet
11.30 – 12.50 órákközépiskolai nyelvtanfolyam Angliában
12.50 – 14.10 ebéd
14.10 – 14.45 játékok
14.50 – 16.05 órák
16.05 – 16.20 délutáni tea
16.20 – 16.55 korrepetálás v. programok
17.00 gyülekezés, esti programok
17.45 – 18.25 vacsora

Oktatás

GCSE évek (14-16 éves kor):

A kötelező angol, matematika és tudományos tantárgyak mellé választhatóak tantárgyak a humán tárgyak köréből, modern nyelvek közül, művészeti tárgyakból, üzleti tárgyakból, humán tárgyakból.

Sixth Form (16 éves kortól):

Ebben a tanidőszakban a diákoktól önállóbb tanulást várnak el, ekkor mélyedhetnek el igazán abban a néhány tárgyban, melyek valóban érdeklik őket.

Angol nyelvi támogatás:

Minden olyan diák igénybe veheti, akinek nem az angol az anyanyelve. Ezért a plusz szolgáltatásért nem kell külön fizetni.

Kirándulások, utazások

Az iskola közelében lévő múzeumok, koncerttermek és kiállítások látogatásán középiskolai kirándulás Angliábantúl a tanulók elutaznak Londonba, Cornwallba, Bristolba; az érettségire készülő diákok a közelmúltban eljutottak földrajzi tanulmányútra Rodoszra és Szicíliába, a művészettörténet tantárgy szervezésében Párizsba, a történelemből fakultálók pedig az első világháborús csaták színhelyeit tekintették meg. Nyaranta lehetőség van egzotikusabb tájak felkeresésére is, mint pl. Malawi, Borneo szigete, Mount Everest alaptábor, Izland, Peru, Marokkó.

Gondozás, felügyelet

A Clayesmore még mindig elég kis iskola ahhoz, hogy tanárok személyesen ismerjék a diákokat. A tanulók is bármikor bárkihez fordulhatnak, kérhetnek tanácsot tanulmányaikkal, vagy személyes problémáikkal kapcsolatban. A diákok bármikor elhagyhatják hétvégén az iskolát, a szülő előzetes beleegyezésével. Az iskola elvárja, hogy minden diák vegyen részt az tanórán kívüli elfoglaltságok, programok valamelyikén, hogy kapcsolatokat, barátságokat alakítsanak ki, pihenjenek, feltöltődjenek egy-egy hosszú iskolai nap után.

Árak – 2016

Ár: 9.558 GBP / trimeszter (mely tartalmazza az oktatást, szállást, teljes ellátást, asszisztenciát a reptéri transzfernél)
Az iskola honlapja: www.clayesmore.com
További árakért kérje ajánlatunkat vagy írjon az info@acehu.com címre.

További információért vagy ajánlatkérésért
töltse ki az alábbi adatlapot és kattintson a küldés gombra:

Név *

Email cím *

Telefonszám

Miről kér további információt vagy ajánlatot?