Hotel Management és Hospitality Svájcban

gleccser_800x237TANULJ SVÁJCBAN KEDVEZMÉNNYEL!

Tanfolyamkezdés: 2019. január 21.

Elsődiplomás és posztgraduális kurzusok:

Jelentkezési határidő: 2018. november 30.

 • angol nyelvű képzés, többségében angolszász tanárokkal

 • angol és svájci diploma: Bachelor BsC degree, később MsC, MBA degree

 • minden évben félév elmélet és félév fizetett szakmai gyakorlat Svájcban, amit az iskola garantál, havi 2300 CHF bruttó kereset mellett

 • erős nemzetközi kapcsolatrendszer, amelyen keresztül gyakorlatilag a világ bármely pontján, színvonalas hotelben, ill. a turizmusban lehet dolgozni

 • gyakorlati szemléletű oktatás, nincs matek, statisztika, fizika, stb, csak szaktantárgyak lásd: itt 

  A tandíj: 35 % kedvezmény a 2019-es képzésekre. A listaárak a HTMI honlapján  (http://htmi.ch/admissions/fees-details-dates/) találhatóak.  A kedvezmény mértéke a képzés során végig megmarad.

Azoknak ajánljuk, akik szeretnének nemzetközi környezetben a turizmusban, ill. szállodaiparban dolgozni, jó szervezőkészséggel rendelkeznek, biztos angol nyelvtudásuk van, nem szeretnének felesleges elméleti tantárgyakat tanulni, ambiciózusak.

Diploma utáni munkavállalási lehetőségek

a világ legnagyobb szállodaláncainál (pl. Hyatt, Hilton, Intercontinental, Marriott, Sheraton, Ritz-Carlton, stb.), légitársaságok, vonat- és hajótársaságok, szórakoztatóipar, logisztika, ingatlanfejlesztés, rendezvényszervezés, média, oktatási és tréningcégek, nagyvállalatok humánpolitikai területe stb.

Az iskola honlapja: www.htmi.ch

Néhány szó az iskoláról

A HTMI iskola a gyönyörű, UNESCO által is jegyzett Soerenberg-ben, Luzern kantonban található. Az intézmény nemcsak oktatási célokat szolgál, a diákok szálláshelye szintén itt van.
A kellemes 25 fokos nyári átlaghőmérsékletben kedvünkre élvezhetjük a gyönyörű környezetet, télen pedig első osztályú lankákon tökéletesíthetjük sí- és snowboard tudásunkat.
Az iskola hitvallása:

Érkezz hozzánk diákként, és távozz menedzserként!

Az intézmény oktatásrendszeréről általánosságban elmondható, hogy magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező nemzetközi tanárok készítik fel a diákokat arra, hogy a későbbiekben a vendéglátóipar bármely területén dolgozva az egész világon magas színvonalon és magabiztosan tudják ellátni munkájukat.htmi-pic5
A HTMI iskolát jó eredménnyel elvégezve számos diák előtt nyílik meg az út, hogy a világ legnagyobb szállodaláncainál (pl. Hyatt, Hilton, Intercontinental, Marriott, Sheraton, Ritz-Carlton) elhelyezkedhessenek közép- majd felsővezetőként.
Ezt a célt szolgálja az is, hogy az iskolába félévenként ellátogatnak a nagy szállodaláncok képviselői. Ezen alkalmakkor találkoznak a végzős diákokkal, és a legjobbaknak különböző álláslehetőségeket ajánlanak fel az általuk képviselt hotelekben.

Az oktatásról

A HTMI nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a diákoknak az elméleti oktatáson túl gyakorlati lehetőséget is biztosítson. Ez azt jelenti, hogy helyben tudják a tanulók gyakorolni az elméletben tanultakat, legyen szó akár a vacsora megfelelő szervírozásáról vagy egy finom koktél elkészítéséről, általában int.night6összetett rendezvényszervezési feladatok keretében. Természetesen nem csak az iskolában a diáktársakkal, hanem az iskola által szervezett külső gyakorlati helyeken, vagyis 4 és 5 csillagos szállodákban is rendszeresen ki kell, hogy próbálják magukat a diákok. A tanév így két részre bontható: 20 hét elméleti oktatás az iskolában; 20-24 hét szakmai gyakorlat külső helyszínen, szállodákban. A kötelező szakmai gyakorlat alkalmával a diákok havi kb. bruttó 2180 frankot keresnek, melyből adózás, illetve a munkaadó által levont költségek után kb. 1200 frank összegű zsebpénzük marad. Az alapképzés első évében a szakmai gyakorlatot kötelezően Svájcban kell teljesíteni, ezt követően elfogadják a világban bárhol, megfelelő színvonalú vendéglátó helyen végzett szakmai gyakorlatot. Az iskola garantálja összes diákja számára, hogy minden gyakorlati félévben talál megfelelő helyet Svájcban.

A szállásról és ellátásról

kampuszA HTMI iskola tanulói az iskola területén, modern, színvonalas szálláson, egy-, két- illetve háromágyas szobákban vannak elhelyezve. A legtöbb szobához erkély és közös vagy saját fürdőszoba tartozik. A tanulók napi háromszori étkezésben részesülnek. Az iskola területén található uszoda, teniszpálya, fitneszterem, tévészoba, bár – egyszóval szinte minden, ami a tanulás utáni hétvégi kellemes időtöltéshez kellhet.

Kedvezményes díj magyar diákok számára 2019. évre

A HTMI iskola kedvezményes díjat ajánl magyar diákok számára, így a diákok a tanfolyam teljes díjából 17.225 CHF összeget fizetnek, a fennmaradó részt az iskola vállalja át.

A magyar diákok számára felkínált kedvezményes tandíjak szállással, étkezéssel együtt (CHF) a jelenlegi honlapárak alapján:

BSc- érettségizett diákok számára MA MBA 
Tandíj (CHF)
(20 hét tandíj, szállás, ellátás)
17.225 19.175 21.125

Az iskolába való jelentkezés menete

A felvételire előre egyeztetett, rugalmas időpontban a HTMi magyarországi képviseletén, az Oxford Oktatási Központban (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 10., tel: 06-1-3230760) kerül sor.

Kérjük hozza magával:

 • utolsó 2 év iskolai bizonyítványa / érettségi / leckekönyv angol nyelven
 • Szakmai gyakorlatot igazoló dokumentum (ha van ilyen)
 • Az útlevél utolsó oldalának fénymásolata
 • Nyelvvizsga
 • Önéletrajz angol nyelven
 • Motivációs levél angol nyelven

A HTMI visszaigazolja a jelentkezést, és kiállítja a számlát a letétről/depositról és a tanfolyamdíjról, amelyet a számlán feltüntetett határidőig kell átutalni. A deposit befizetése biztosítja a diák helyét a kívánt kurzuson a kívánt időpontban, ennek összege 3000 CHF. A deposit nem visszatéríthető.

A deposit befizetése után az iskola kiállítja a diák számára a hivatalos felvételi dokumentumot. Ez a dokumentum szükséges a tanuló vízum megszerzéséhez, melynek ügyintézését az iskola végzi. A vízumhoz a későbbiekben további dokumentumok szükségesek majd, pl. banki számlakivonat legalább 8000 CHF vagy annak megfelelő összegről.
További információért vagy ajánlatkérésért
töltse ki az alábbi adatlapot és kattintson a küldés gombra:

Név *

Email cím *

Telefonszám

Miről kér további információt vagy ajánlatot?